Programma // Kunst

Laurie Drew, Guillaume Versteeg & Skander Jaïbi

MacroCosmos II

Laurie Drew, Guillaume Versteeg & Skander Jaïbi

MacroCosmos II is een dynamische samensmelting van het fysieke en het digitale, vormgegeven in een groot, organische sculptuur met stalen ribben; een audiovisuele ervaring waarin de ruimte voortdurend in beweging is. Het werk start vanuit analoge technieken, en zoomt daarna steeds verder in, tot als ware een oneindig sterrenstelsel.
MacroCosmos II nodigt de bezoeker uit na te denken over de onderlinge verbondenheid tussen het micro en het macro, het zichtbare en het onzichtbare, het enkele en het geheel. Maar ook over diens eigen rol - niet alleen als toeschouwer, maar als deelnemer van een onderling verbonden kosmische reis.

MacroCosmos II is tot stand gekomen gedurende meerdere artistieke residenties op Vlieland.

Over de kunstenaars
MacroCosmos II is een samenwerking tussen filmmaker Guillaume Versteeg, schilder Laurie Drew en componist Skander Jaïbi.

Guillaume Versteeg een beeldend kunstenaar, filmmaker en fotograaf. Zijn werk integreert intieme persoonlijke verhalen, wat authenticiteit en diepe verbinding met het publiek brengt. Hij streeft ernaar kunst te creëren die gesprekken en emotionele betrokkenheid stimuleert, geïnspireerd door zijn omgeving.

Laurie Drew onthult een wereld waar chaos en harmonie samenkomen. Zijn werk omvat tijdgebaseerde kunst, abstract schilderen, beeldhouwkunst, landschapsinstallaties en performance, en daagt traditionele categorisaties uit. Met abstract schilderen als basis beweegt hij tussen groei en verval, licht en donker, en daagt hij uit tot het bevragen van het onbekende.

Skander Jaïbi is een wetenschapsfilosoof, audiovisuele kunstenaar en componist. Als geluidsontwerper, experimenteel muzikant en audiovisueel kunstenaar legt hij een sterke focus op het gebruik van field recordings en archiefmateriaal, en creëert hij composities die deze opnamen integreren. Zijn praktijk overbrugt genres en disciplines en uit zich op verschillende manieren.


Het kunstprogramma van Into The Great Wide Open werd mede mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en De Versterking.