Recept voor een warm herfstdrankje
Met kaneel, sinaasappel en anijs
Op een zelfgebakken appeltaart is een warm en herfstig drankje wel de kers. Met dit simpele recept tover je een cranberrysapje om tot een spannend kruidenbrouwsel. Want met een periode binnenshuis in het vooruitzicht kun je net zo goed met de hele familie aan de mocktails.
Ingrediëntenlijst voor 4 porties:
- 1 liter cranberrysap
- 4 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel
Recept
1. Doe de cranberrydrink met de kaneelstokjes en steranijs in een steelpan. Breng het langzaam met een lage temperatuur aan de kook. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
2. Snijd ondertussen de sinaasappel in halve plakjes.
3. Neem de steranijs uit het herfstdrankje.
4. Verdeel het drankje over 4 glazen zodat elk een kaneelstokje heeft. Voeg aan elk glas plakjes sinaasappel toe.