Eerste namen Into The Great Wide Open 2016 bekend

O.a. Devendra Banhart, Ane Brun, Wild Beasts en Suuns

Gepubliceerd op 13 april 2016

De oplettende lezer heeft ze gisteren al kunnen vinden in de woordzoeker van de eerste fysieke POST-uitgave van dit jaar. Hier zijn ze dan echt, de eerste 19 muzieknamen van Into The Great Wide Open 2016.

Dit jaar ontvangen we Amerikaan-Venezuelaan Devendra Banhart, bekend om zijn absurdistische folk. Al jaren op onze wenslijst staat Ane Brun, misschien wel de meest geliefde singer-songwriter van Noorwegen. Ook op het affiche: de Britse indie van Wild Beasts en het ongrijpbare Suuns uit Canada.

Openhartige folk horen we bij Canadees Aidan Knight, met hier en daar een elektronisch accent. Ciaran Lavery komt uit Ierland, maar in zijn muziek klinkt doorleefde americana.

Dansen doe je bij Nederlandstalige funkheld Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, de Israëlische elektropop van zusjes A-WA of bij de folk en funk uit de Sahara van het Algerijnse Imarhan. Als je meer houdt van raggen kun je terecht bij Eindhovense powerpopsensatie Mozes and The Firstborn.

Bazart maakt donkere indiepop zoals je die nog nooit in het Nederlands hebt gehoord. In de nachtelijke popliedjes van Eefje de Visser kun je al dansend verdrinken.

Whitney werd met slechts een handvol songs één van de meest besproken bands van het moment. De imposante stem van moderne bluesman Rag’N’Bone Man zal over het eiland scheuren. Teleman maakt popmuziek zoals popmuziek bedoeld is, in de traditie van Belle & Sebastian.

Joan Shelley schreef haar folksongs op een Grieks eiland, dus ze zal op Vlieland helemaal in haar element zijn. Verder: Utrechtse folkgroep I am Oak, de charmante zusjes van Clean Pete en Amanda Bergman, die muziek maakt om verliefd op te worden.

We zijn los, maar het programma is natuurlijk nog verre van af. Meer namen volgen binnenkort.

Beeld door From Form.
Muziek door Diederik Idenburg.

Eerste namen Into The Great Wide Open 2016 bekend
<div class="responsive-video widescreen vimeo"><iframe class='embedly-embed' src='//cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fplayer.vimeo.com%2Fvideo%2F162672693&url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F162672693&image=http%3A%2F%2Fi.vimeocdn.com%2Fvideo%2F565253429_1280.jpg&key=3fedecb044d94eccb9eef404bee82126&type=text%2Fhtml&schema=vimeo' width='1920' height='1080' scrolling='no' frameborder='0' allowfullscreen></iframe></div>

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.