Cadeautje: Het Into The Great Wide Open 2023 Kookboek
Met duurzame recepten van het festivalterrein
Foto's door Vincent van den Brink
Onze podia zijn nog maar net afgebroken, toch kijken we alweer reikhalzend uit naar volgend jaar. De kans is groot dat wanneer jij dit leest, je nog vervuld bent van Waddenweemoed en terugverlangt naar dat fijne eiland Vlieland. Gelukkig bedachten we iets kleins voor in de tussentijd: een toetje voor ITGWO 2023, dat naadloos overgaat in de amuse van ITGWO 2024.
We presenteren jullie een duurzaam kookboek, waarmee je in de maanden die voor je liggen alle geuren, smaken en kleuren die je op Vlieland tot je nam thuis kunt reproduceren – om zo je herinneringen aan dit jaar én je zin in volgend jaar in leven te houden. Want je weet wat ze zeggen: de liefde vindt via mond, smaakpapillen en buik een weg naar het hart.
We vroegen verschillende restaurants
en cateraars die op ITGWO 2023
kookten – én de (kinder)chefs
van het Kliekjesdiner – om hun
favoriete recepten met ons te delen en ziehier: een kookboek
om je vingers bij af te likken. Bak
de polenta-lupinetaart van Oan
Tafel, bereid de mosselceviche
van Het MosselNet en maak indruk
met de beroemde geblakerde
prei van Restaurant Rotonde. Dat
en nog veel meer kun je nu in je
eigen keuken uitproberen.
Het kookboek staat niet alleen bol van het lekkers, het sluit ook precies aan bij de duurzame ambities van ons festival. Zo maken we eten toekomstbestendig. Want dat vinden we belangrijk: lekker koken met aandacht en liefde voor onze mooie aardbol, waarop we hopelijk nog vele festivals samen met jullie het leven mogen vieren.
Neem al het lekkers dat je op Vlieland proefde mee naar huis en verras geliefden, vrienden, familie en buren met je kookkunsten. Of nog beter: kook gezellig samen. En drink er vooral iets lekkers bij.
Liefs,
Team Into The Great Wide Open
P.S. Ben je trots op wat je hebt gemaakt? Deel je lekkers met #itgwokookboek