Door betreden van het festivalterrein of het kopen van een kaartje ga je akkoord met onze huisregels.

Respect

Heb respect voor elkaar, gun elkaar een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus feest, houd rekening met de zon, alcohol en het feit dat we met veel mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Rust

We hebben veel kinderen te gast. Hou daar rekening mee. Probeer de rust ’s nachts op de campings te bewaren. Op Stortemelk geldt stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend.

Milieu en natuur

Vlieland heet ons hartelijk welkom. Dat willen we graag volgend jaar ook zo zien. Dus denk aan het milieu, houd het eiland daarom schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden. Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee, wij vragen jullie dat ook te doen en op de paden te lopen.

Drugs

De politie in Harlingen houdt regelmatig controle op drugs. Meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden net als harddrugs in het algemeen. Net als de politie vinden wij dat harddrugs gewoon niet kunnen. Wie wordt betrapt met harddrugs loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd.

Wapens

Nee toch.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium aangezien mede-bezoekers daar last van hebben. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in dat geval bewaard worden.

Huisdieren

Deze zijn niet toegestaan. Overigens houden dieren toch niet van harde muziek.

Foto’s/films/audio

Foto’s/films/audio: Het fotograferen en filmen is toegestaan, echter zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur tijdens het festival of op ons festivalterrein ontstaat. Deel de foto’s vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #itgwo19. Vinden we leuk.

Strand

’s Morgens vroeg rennen onze kinderen weer over het strand. Laat daarom ’s nachts geen rotzooi op het strand achter en geef het goede voorbeeld aan de next generation.

Alcohol

We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Er kan worden gevraagd om je legitimatie, zowel bij het inwisselen van je ticket voor een polsbandje als aan de bars.

Eten & drinken op terrein

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten & drinken is niet toegestaan, enkel water is hierop een uitzondering. Houd hier rekening mee bij de toegangspoortjes.

Drankjes buiten het terrein

In verband met onze vergunning maar ook zeker vanwege de beperking van zwerfafval mogen er geen drankjes mee naar buiten, dus drink de drankjes op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Roken

Roken mag natuurlijk, maar doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak. In een natuurgebied gooi je die namelijk niet op de grond. Mocht er een periode zijn van extreme droogte dan kan de lokale overheid een rookverbod instellen in de natuur- en buitengebieden. Bij code rood mag er dus niet meer gerookt worden in de duinen, in het bos en op het Sportveld.

Vuur

Vuur op de campings is ten strengste verboden. Ook mag er geen hout gesleept worden over de campings.

Veiligheid

Het is verboden op podia, in tenten en stellingen van het festival te klimmen.

Flyering & postering

Het is niet toegestaan op locaties, welke beheerd worden door het festival, te flyeren of posters te plakken.

Vandalisme/graffiti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt zal worden overgedragen aan de politie.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Op het festival zijn diverse oordoppen te koop, waaronder Thunderplugs. Deze zijn verkrijgbaar bij de infobalie op het Bolderplein. Er worden ook kinderoorkappen verkocht bij De Winkel op het Sportveld.

Bindend

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje te moeten inleveren en van het festival en/of de campings te worden verwijderd.